marinegenomics.org

Vad är sökmotoroptimering? 

Sökmotoroptimering (SEO) är något som Apex SEO kan hjälpa webbplatser att få fler besökare. Det hjälper människor att hitta din webbplats när de letar efter saker på nätet, och ju bättre SEO du har, desto högre upp i sökmotorerna kommer din webbplats att visas. 

Detta uppnås genom två delar – hur din webbplats är och länkarna mot din webbplats. Genom sökmotoroptimering försöker man förbättra båda dessa faktorer. 

Genom att göra små ändringar på dina sidor så att de matchar det som folk söker efter, samt att ha en sida för varje ord eller fras i stället för bara en lång sida med många ord på, kan du förbättra din SEO. 

Vem borde använda sig av sökmotoroptimering? Sökmotoroptimering kan användas av alla som har en webbplats. Många väljer att använda SEO när de försöker öka antalet besökare på sin webbplats eller när de försöker utveckla sin verksamhet på nätet och få fler kunder/klienter. SEO - Sökmotoroptimering - Webb

Varför ska du göra sökmotoroptimering själv? 

Många företag erbjuder SEO-tjänster för webbplatser, men för många är det tillräckligt att göra grundläggande SEO själv. Det tar inte lång tid innan du börjar få lite fördelar av din kunskap utan att behöva betala någon annan! 

Känner du däremot att du kört fast kan du betala för enskilda konsulttimmar istället för att anlita en byrå löpande. Det sparar du pengar på. 

Hur gör jag sökmotoroptimering själv? 

Följande element är beprövade sätt att förbättra din webbplats placering i sökmotorerna: 

 • Dela upp dina nyckelord i grupper så att du har en sida för varje enskild “search intent”. 
 • Skriv naturligt klingande texter som matchar det som folk söker efter. 
 • Ha unika beskrivningar av alla bilder, så kallade “alt-texter”. 
 • Se till att få länkar från eventuella certifieringar eller intervjuer som finns publicerade om dig eller ditt varumärke. 
 • Internlänka mellan artiklar eller undersidor på din hemsida, inte bara på startsidan. 
 • Håll antalet utgående länkar lågt. 
 • Se till att ha en XML-sidkarta som är inskickad till Google. 
 • Skapa backlinks till din webbplats med hjälp av trovärdiga webbplatser som matchar din nisch. 

När behöver man anlita en byrå? 

Du bör anlita en byrå på löpande arvode om: 

 • Du har mer än en webbplats som du vill optimera. 
 • Du är osäker på om resultaten av sökmotoroptimeringen kommer att fungera för din specifika nisch eller affärsmodell. Vissa branscher, till exempel finansbranschen och casino, kräver specialiserad expertis. Men väljer du en byrå, så se till att du väljer en byrå med omsorg. 
 • Du har inte den budget eller de resurser som finns tillgängliga internt för att hantera SEO – det kan vara mycket dyrt! Många företag lägger ut hela sin marknadsföringsavdelning på byråer för att hålla jämna steg med sina snabbväxande konkurrenter.