marinegenomics.org

Starta eget som rörmokare

Att driva ett eget företag är en stor dröm för många och är man utbildad till rörmokare är den en lysande idé. Många i VVS-branschen är egna men tack vare att efterfrågan är enorm är det inga större problem att lyckas. Den stora efterfrågan gör också att man själv kan välja vilka jobb man vill ta och inte och man får en annan frihet än som anställd. Dock bör man ha i åtanke att det även kräver en hel del ansvar men fördelarna väger över för dom flesta som vågar ta steget.

Bra marknad

Arbetsmarknaden idag och även dom kommande åren är ljus för rörmokare i hela landet. Faktum är att det till och med råder stor brist trots att det finns många egenföretagare i branschen. Det är inga problem att överleva konkurrensen om man är duktig på det man gör och det kan vara en god idé att starta eget av flera olika anledningar. Kanske är man så pass driven att man vill växa till ett stort företag och ha egna anställda eller så trivs man att arbeta ensam. Oavsett vad man föredrar finns stora möjligheter.

Skaffa egna kunder

När man drar igång sin nya verksamhet är det smart att utnyttja det kontaktnät man redan har skaffat sig. Berätta för vänner och bekanta och deras vänner och bekanta att du ska start en egen firma. Sprid det så mycket du kan och var inte rädd för att sälja in dig själv och dina tjänster men tänk på att inte bli tjatig. Gör reklam på sociala medier och tryck på egenskaperna för rörmokare göteborg du besitter som skiljer dig från andra rörmokare. Erbjud något som andra inte har så kommer kunderna troligtvis komma av sig själva. Det behöver inte vara svårt att marknadsföra sig om man bara är lite kreativ och man behöver heller inte lägga ut tusentals kronor på reklam om man inte känner för det. Däremot kan det på sikt vara bra att skaffa en hemsida där man enkelt hittar kontaktuppgifter och vilka tjänster som erbjuds hos din firma.

Styr din arbetsdag som du vill

Som anställd rörmokare hos en VVS-firma får man infinna sig på dom jobb man blir tilldelad. Så är det såklart med dom flesta jobb där man jobbar för en annan arbetsgivare än sig själv. Som egen företagare kan man dock välja bort vissa jobb som inte känns lockande och istället fokusera på dom arbeten och kunder man vill jobba mot. Efterfrågan i branschen är på flera håll i landet så pass stor att man kan utnyttja den friheten om man vill och på så sätt styra över sina dagar helt som man själv.

Att branschen för rörmokare är ljus är kanske ingen hemlighet för den som redan är utbildad och verksam. För många är det ett stort och skrämmande steg att gå från anställd till att starta ett eget företag men när man väl tar beslutet blir det en rolig utmaning. Skulle man mot förmodan inte lyckas kan man alltid gå tillbaka till att vara anställd igen men det kan definitivt vara värt att prova.