marinegenomics.org

Att välja glas i sin köksrenovering

Glas är ett hyfsat bortglömt material som kan vara så otroligt vackert i ett kök. Det är ett lättstädat material som passar i de allra flesta stilar någonstans och absolut värt att tänka på vart man kan placera det i sin köksrenovering.

Vanligast med glas
När många tänker på glas så tänker dom på vitrinskåp som alltid har följt med svenskens hushåll genom tiderna. Men det har även varit en detalj som alltid följt med en lite mer exklusiva köksrenovering. När man utför sin köksrenovering i stockholm så får man tänka på det färdiga slutresultatet, vad var det för helhetsintryck du tänkte på från början?

Du kan få glas i en massa olika stilar, det kan vara genomskinligt, det kan vara frostat eller du kan få det färgat i alla olika färger. Du kan även få det med en bild så att det blir som en vacker tavla. Du kan också få det med struktur så det inte bara är slätt om man är ute efter mer djup i kökets detaljer. Struktur i glaset var vanligt på 60-70 talet.

Positivt och negativt
När man utför sin köksrenovering så ska man tänka på hur man är som person så glas lätt får fingeravtryck och man ser lätt om det är smutsigt. Däremot är det väldigt lätt att städa det om man är duktig på det. Glas bidrar till en miljö som känns luftig och det kan vara smart i kök som till exempel inte har så stora fönster. Det ger också ett exklusivt intryck att ha en lampa som lyser på glaset.

Istället för kakel
Det är vanligt att välja kakel i sin köksrenovering men kakel är inte alltid så lätt att hålla rent mellan kakelplattorna så i nya tider så har man kommit på det att man kan sätta en stor glasruta mot väggen som ett stänkskydd. Detta gör det mycket enklare att torka av efter matlagning. Det kan också göra utseendet allt från propert till vackert och elegant.

Andra sätt att använda glas i sin köksrenovering
Bänkskiva i glas – är ett alternativ som kan kännas lockande i sin hemrenovering i sollentuna, dock är det lätt att dricksglas går sönder om man råkar smälla i det lite då det är ett sånt hårt material. Antigen så kan man tillverka en stor tjock glasskiva och ha som bänkskiva eller så lägger man en tunnare glasskiva över till exempel en träskiva eller betongskiva.

Avdelare – Om du upplever i din köksrenovering att köket kommer bli för luftigt eller lyhört så kan du sätta en glasskiva där du skulle vilja skapa en känsla av ett mindre rum.

Golv – Vissa moderna designintresserade människor har valt att använda glas som golv i sin köksrenovering. Det ger en mycket fin känsla men det är inte särskilt praktiskt i många fall.

Att välja glas
Glas kommer i många olika kvalitéer och att välja ett glas av rejäl kvalité i sin köksrenovering är av yttersta vikt eftersom att om glaset går sönder kan man lätt tänka ut konsekvenserna själv.