marinegenomics.org

Hur man sköter olika tvättställ – badrumsrenovering

Efter att man har genomfört en badrumsrenovering så är det ju också viktigt att man sköter om de nya badrummet så bra som möjligt. Man vill ju inte ha kalkfläckar det första man får efter att man är klar. Badrummet är ju det rum som får utstå absolut mest slitage i ett hushåll och för att hålla det snyggt efter en badrumsrenovering så rekommenderar vi att ni följer dessa råd så långt som möjligt då det i alla fall gäller tvättställ.

För att garanti ska hålla
Efter att man har utfört en badrumsrenovering i stockholms län så är det ju vitigt att man tar hand om det nya materialet så bra som möjligt just också för att garantierna ska gälla i fall det är så att något går sönder. Man kan se om sakerna gått sönder för att det varit dålig kvalité eller om det är så att dom är misskötta tiden efter det att sin badrumsrenovering är klar.

Vattenlåset
Vattenlåset är nog det mest otrevliga att hålla rent men gör man det ganska ofta efter det att man fått ett nytt och fräscht efter sin badrumsrenovering så kommer man inte till den punkten att det blir sådär otroligt äckligt. Plockar man bort håret och det som hamnar där och diverse tvålrester och liknande så kommer det varken att börja lukta eller se otrevligt ut som det kan göra hos de som inte varit särskilt noga.

Så du gör rent vattenlåset är att du tar ur röret till avloppet och sköljer igenom det med massa vatten som hamnar i en hink som du ställt dit som du sedan häller ut ute. Använd inte avloppsrengöring då du tvättar detta så det kan förstöra tvättstället.

Porslins tvättställ
Har du valt porslin som tvättställ i din badrumsrenovering så räcker det med att använda ett väldigt milt rengöringsmedel, du behöver inte ha starka medel för att sköta ett tvättställ i porslin efter en badrumsrenovering då det är en så pass glatt yta så att smutset lätt försvinner ändå. Om du har fått svarta streck på ditt porslins tvättställ så finns det något som kallas för ett keramiskt suddigum, detta tar bort strecken. Om du använder frätande medel så som till exempel kaustiksoda så kommer ditt nya tvättställ efter din badrumsrenovering att vara förstört. Kaustiksoda förstör nämligen det glacerade lagret som porslinet har.

Emaljerat tvättställ i plåt
Om man har valt emaljerad plåt som tvättställ i sin badrumsrenovering så kommer du ha ganska lätt att sköta om det. Ett vanligt rengöringsmedel och en svamp räcker för att skrubba bort tvålrester och smuts med. Kolla så att rengöringsmedlet inte innehåller syra då det kan förstöra och slita på plåten. Du kan använda citronsyra om det är så att du behöver få bort kalkfläckar.