marinegenomics.org

Välj en ljus framtid: läs till elektriker!

Att välja riktning i livet kan vara svårt ibland, vi blir överösta med alternativ och när det kommer till yrke och utbildning så kan vi bara välja en väg åt gången. I den här artikeln skriver vi om varför vi tycker att du skall läsa till elektriker, om el-lära är något som intresserar dig.

Elektriker-yrket är inte för alla, men för dem som det passar så är det ett riktigt bra yrke i en bransch som skriker efter kompetens och det finns bra löner och trygga anställningar för den som är villig att genomgå en 2-årig utbildning eller välja el-inriktning på gymnasiet.

Vem kan bli elektriker?

Vem som helst kan självfallet bli elektriker, men frågan är vem som kommer att trivas med att jobba som elektriker. För att man skall trivas som elektriker är det viktigaste att man tycker det är intressant med el och att man gillar att lösa tekniska problem eftersom det är vad arbetet till stor del går ut på.

Utöver detta behöver man vara villig att genomgå en två årig utbildning där man läser ungefär lika mycket teori som man är ute på praktik med en verksam elektriker.

Varför är det en ljus framtid?

För den som är intresserad av el så är det ett riktigt bra läge att utbilda sig eftersom el-branschen är i stort behov av nyrekrytering hos facebook elektriker Göteborg och kommer att vara det i många år framöver, dels för att efterfrågan växer och dels för att en stor del av dem som redan är verksamma kommer att gå i pension. Vad som erbjuds är ett utmanande yrke med fasta anställningar och bra löner.

Är man ute efter större frihet så finns det stora möjligheter till att starta egen firma och arbeta som konsult, särskilt om man väljer att vidareutbilda sig till el-tekniker som är ett av dem bäst betalda jobben inom el, samtidigt som det är en av de mest efterfrågade kompetenserna.

Vill du hjälpa Sverige att hålla lyset tänt? Sök dig till en utbildning till din ort, antingen via gymnasium eller via en KY-utbildning. Båda två ger nästan garanterat jobb och tar 2-3 år att genomföra.