marinegenomics.org

Näsduksannonsering kan ta tryckerier långt

Man måste verkligen vara kreativ för att stå ut i det här samhället. Man måste vara smart för att ligga i framkant och trendig nog för att veta vad som kommer sälja och inte. En form av annonsering som nästan inte existerar här i europa men som har visat sig få goda resultat, speciellt för tryckerier är näsduksannonsering. I asien har tryckerier som använt sig av näsduksannonsering kommit långt och det landet när tryckerier kommit längst med metoden är Singapore.

Vad är näsduksannonsering
En näsduksförpackning är små och rektangulära som blir som små mini anslagstavlor som många håller i eller ligga framme hela dagarna på sitt kontor eller på toaletter. Perfekt att annonsera på. Tryckerier som använder sig av detta personliga föremål att annonsera på tenderar att också bli personliga för den som använder dom.

Hur tryckerier i singapore gjort
Singapore är känt för att vara renlighetens land. Du hittar inget hundbajs på gatorna, ingen förorening eller smuts och skräp på gator. Dom använder väldigt mycket näsdukar i singapore, det är en del av deras kultur kan man säga och när tryckerier kom på det så exploderade trycket på deras marknad.

Tryckerier är kända för att göra en bra marknadsföring för sig själva då de sett otaliga loggor, annonser och affischer tryckas genom åren. Tryckerier kämpar mot sina konkurrenter för att få de bästa annonseringarna. På näsduksförpackningar som dom trycker upp i massor syns dom över hela landet, i alla hem, på alla arbetsplatser och på gatorna.

Människor i Singapore använder inte bara näsdukar för att snyta sig, dom använder deras förpackningar till att även markera revir, som för att säga “den platsen är upptagen” till exempel. Näsduksförpackningar i Singapore ger nästan oftast bort gratis så det var en perfekt möjlighet att få tryckerier att synas mer i samhället.

Hur skulle det fungera här?
Ja.. vi är ju inte i Singapore och näsduktsförpackningar ges inte bort här. Men det är en produkt som inte alls är särskilt kostsam att producera och det är ett superbilligt sätt att marknadsföra tryckerier på. Tryckerier köper in massor av näsduksförpackningar, trycker sin logga och uppgifter på och delar ut gratis. Människor kommer flockas till dessa och använda dom på daglig basis. Alltså är det lika med att tryckerier som gör detta kommer synas överallt, på bussen, på restauranger, på fotbollsläktaren osv.

 Man har gjort studier i Singapore och sett att folk tittar mer sannolikt på reklam som sitter på en näsduksförpackning än på vanliga flygblad. Det tros ha att göra med att näsduksförpackningar erbjuder något till skillnad från ett värdelöst flygblad.

 Om du tryckerier börjar använda denna metod så skulle de inte bara få en poäng för deras kreativitet utan också få en stund från den som tittar på förpackningen.