marinegenomics.org

Uppsalaborna vill ha hemstädning

Det är alltså stört efterfrågan på hemstädning i Uppsala har man märkt efter det att RUT-avdraget infördes. Trots att det finns en hel del tjänster att välja bland så är just hemstädning det som flest folk vill ha i just Uppsala.

Ökning i hela landet
Det största problemet med hemstädning innan RUT infördes har varit ekonomin då efterfrågan i hela landet på hemstädning har ökat markant efter att avdraget infördes. Nu har folk råd att unna sig hemstädning och i Uppsala är det som mest önskat.

Omständigt att ansöka
När införandet av RUT avdrag började så var det många som inte valde att använda det då man var tvungen att fylla i formulär osv. De första året så låg antalet på 2330 personer som efterfrågade hemstädning. När man såg att det var många som struntade i det på grund av att man var tvungen att fylla i massa ansökningar så ändrade man reglerna så att det nu var företagen som hade ansvaret i att sköta dessa papper och ekonomi. Det gjorde att efterfrågan på hemstädning ökade enormt och sen att ordet spreds hur mycket skillnad i pris det verkligen blev.